Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Национален парк „Езеро Керкини” отбелязва световния ден на влажните зони в Серес

07.02.2015
Категория: Актуално

 

Служители от администрацията на Национален парк „Езеро Керкини” взеха участие в честването на Деня на влажните зони в неделя, 1 февруари, от 10 до 14 часа, на площад „Свобода”, в Серес, Гърция.


Събитието се организира с цел да се информира обществеността относно значението на влажните зони и в частност  Национален парк „Езеро Керкини” – едно от най-важните места за водолюбиви птици в Европа. Посетителите научиха интересни факти за богатото биоразнообразие на района и застрашените и редки видове, които се срещат в Парка.
Специално за най-малките посетители имаше различни занимания, свързани с околната среда, като рисуване на видовете птици, присъстващи в парка, изработване на хранилки за птици и други.

Датата 2 февруари е определена като Световен ден на влажните зони, тъй като на този ден през 1971 в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com