Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Хайде на Фестивал на кестена

08.10.2015
Категория: Актуално

 

Остават само още два дена до Фестивала на кестена в с. Коларово, Община Петрич.

Заповядайте на пъстроцветния и живописен „Фестивал на кестена” в село Коларово, община Петрич на 10 октомври 2015 г.


Събитието ще започне в 14.30 с представяне на местните традиции и вкусната беласишка кухня. Освен печени кестени ще можете да опитате и още много от типичните за района ястия, приготвени с много обич и майсторлък от жителите на подгорските села.

Посетете щанда на Българска фондация Биоразнообразие и ще научите интересни факти за чудните кестенови гори и за дивите обитателите на Беласица – една от най-малко познатите планини в България. За децата сме подготвили специални изненади. Те ще се впуснат в приключение по следите на някои от най-потайните животни в Природен парк „Беласица“ и сами ще могат да направят модели и маски на някои от тях.

За любителите на пешеходния туризъм сме подготвили преход по туристически маршрут „Животът на кестена“. Преходът ще започне в 15.30 часа, пред шатрата на Българска Фондация Биоразнообразие. Участниците, с помощта на водач, ще посетят чудните гори на планината и ще научат интересни факти както за уникалната природа на Беласица, така и за културата и историята на района.

Очакват ви и още изненади. Разбира се, ще има и награди!

Фестивала на кестена се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица” с подкрепата на Българска фондация Биоразнообразие.

Ето и програмата на събитието:
ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА НА КЕСТЕНА
10 октомври 2015 г., село Коларово, сцената пред читалище "Яне Сандански"
ОРГАНИЗАТОР ДПП „БЕЛАСИЦА” КЪМ ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ГОРИТЕ

14:30 – 15:30 – Разходка из шатрите на подгорските села Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене
15:30 – 16:00 – Представяне на традиционни храни от района на Беласица, приготвени от ученици от Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ гр.Петрич
16:00 – 16:15 - Официално откриване на Фестивала
16:15 – 19:30 – Музикално артистична програма – песни, танци, обичаи, хумор и забава от Беласица, Коларово, Самуилово, Яворница, Ключ, Скрът, Габрене
19:30 часа - Закриване на фестивала

Съпътстващи атракции:
1. Посещение на туристически маршрут „Животът на кестена“ (продължителност 2 часа и 30 мин.) - начало 15:30 часа, пред щанда на Българска Фондация Биоразнообразие
2. Творческо ателие Кът „Сръчко” – игри и забавления за малки и големи, щанд на Българска фондация Биоразнообразие
Със специалното участие на вокално-инструментална група „Серанада“ при Народно Читалище „Братя Миладинови – 1914“, град Петрич с ръководител Никола Ваклинов.
Проявата се организира от Дирекция на Природен пак „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите съвместно с Българска Фондация Биоразнообразие и община Петрич.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com