Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Едно от тайните кътчета на Беласица

08.08.2015
Категория: Актуално

 

Планина Беласица е част от най-красивите места на България. Тя крие в своите хълмове природни богатства, рядко зървани от човешко око. Малцина са онези, които са имали възможността да се порадват на прелестта на някои от скритите чудеса на Беласица.


Пример за това са Коларовските водопади, намиращи се  по течението на река Дебрало над село Коларово, Петричко. Местните ги наричат  още - Срамежливите водопади. И това не са първите срамежливо скрити в пазвите на планината водопади. Така се нарича и най-високият водопад по река Камешница, над с. Камена.  Водопадите над с. Коларово са скрити толкова добре в планината, че не познаваш ли маршрута, е почти невъзможно да достигнеш до тях. Няма да Ви помогне и туристическа маркировка, защото такава няма. Срамежливите водопади пазят своята репутация, като добре скрито райско кътче. Местните се гордеят, че над тяхното село се намира тази природна забележителност и могат често да се радват на уникалната гледка.
Водопадите  са 4 на брой, като най-големият от тях, е най-труден за достигане. Зеленината, чистият въздух и хубостта на Беласица ще Ви придружават в едночасовото Ви пътешествие. Докато се усетите пред Вас ще се появи картина, която никога не бихте забравили – най-големият от Срамежливците.   Водопадът се пъчи гордо и през пролетта може да се похвали с кристално чиста и буйна вода.  Известно е, че в  Беласица има много красиви места, но има и други, които са все още малко познати.  Те са там и чакат да ги открием. Елате и Вие в Беласица, опознайте тази живописна планина, и ще се влюбите в нея.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com