Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Нов международен проект създава възможности за алтернативен туризъм в Беласица

21.10.2016
Категория: Актуално

 

На 19.10.2016 г. в София бе официално връчен договорът за изпълнение на Проект „Беласица – планината на активните хора“, осъществяван в партньорство между Планинарско и екологично дружество „Еделвайс“ – гр. Струмица и Сдружение „Клуб за екстремни спортове и планинарство Бела Екстрийм“ – гр. Петрич.


На церемонията по връчването на договора присъстваха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и заместник-министърът на местното самоуправление на Република Македония Люпчо Пренджов.
Целта на проекта е създаване на нови алтернативни туристически продукти и популяризиране на туристическия потенциал на Беласица. Основните дейности включват организиране и провеждане на първото трансгранично състезание по планинско бягане в България, велотур в подножието на Беласица, образователни велосъбития за деца и други.
Проектът е с продължителност 15 месеца, стартира през месец октомври 2016 г., и се съфинансира от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПА за трансгранично сътрудничество България-Македония.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com