Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

БФБ на Дните на Пирин

11.07.2010
Категория: Актуално

 

БФБ се включи с щанд в Дните на Пирин като представи своята работа и новоиздадени информационни материали на Туристическия събор за Приятелите на Пирин, който се състоя на 10 юли 2010 г. в местността Върбите над Кресна.

Общините Симитли, Кресна, Струмяни и Сандански представяха местни продукти и сувенири, а също и възможностите за туризъм в района на Пирин. Гостите имаха възможност да вкусят традиционни вкусотии и да се насладят на автентични фолклорни изпълнения.


За най-малките бяха организирани тематични разходки с водачи от Дирекцията на Национален парк "Пирин" - "Познай дървото…", "Пиринските дъхави билки", "Кой живее тук?!", както и занимания на открито "Аз рисувам с цветовете на природата". За децата имаше прожекции на природонаучни филми в хижа Лагера и въжен тролей.

Кулминацията на програмата беше представлението на Багатур – прабългарска школа за оцеляване – път за духовна и телесна пробуда. Гостите затаиха дъх пред завладяващата демонстрация, а по-късно желаещите опитаха да стрелят с лък.

Макар че все още Дните на Пирин не успяват да стигнат до широк кръг туристи, те се превърнаха в традиция, която обединява общините около Национален парк "Пирин" и Дирекцията на Парка в усилията им да подпомогнат развитието на устойчив туризъм в Пирин.

Дните на Пирин продължават с разнообразна програма на 17 юли в местността Пикника над Банско.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com