Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

ГЕФ отличи фондация Биоразнообразие за добри екопрактики

09.07.2010
Категория: Актуално

 

БФБ беше отличена днес по време на Изложението за добри екопрактики, организирано от Програмата за малки проекти на ГЕФ. Усилията на фондация Биоразнообразие за опазване на планината Беласица бяха специално отличени.


Изложението Работилница за добри екопрактики в сферите на Програмата за малки проекти (ПМП) на Глобалния екологичен фонд в България се проведе днес (9 юли 2010 г.) пред НДК. В него участваха представители на 35 проектa, финансирани от ПМП на ГЕФ. Организациите демонстрираха новаторски екопрактики в 5-те сфери на действие на ПМП на ГЕФ – изменение на климата, деградация на земите, биоразнообразие, води и устойчиви органични замърсители.

По време на церемонията за връчване на Грамоти на най-добрите екопрактики в сферите на действие на Програмата за малки проекти на ГЕФ, БФБ беше отличена в сфера Биоразнообразие за

- за регионалната марка Странджа (заедно с Дирекцията на Природен парк Странджа), за Европейския Зелен пояс и за Природен парк Беласица.
- проектите на БФБ, финансирани от ПМП на ГЕФ – "Опазване на глобално значимо биоразнообразие на планината Беласица чрез въвличане на местните общности в развитие на екотуризма" и "Западните гранични планини".


Росен Василев – член на УС на Българска фондация Биоразнообразие е член на Националния управителен съвет на Програмата за малки проекти през целия период на функционирането й в България.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com