Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Детски смях огласи природен парк "Беласица"

23.03.2010
Категория: Актуално

 

Петдесет деца от осем училища от областите Благоевград и Кюстендил изживяха неповторими мигове сред природата на най-новия природен парк "Беласица". От 19 до 21 март те се включиха в интересни занимания на открито.


Темите "Нашите Западни погранични планини", "Човешки дейности и опазване на биоразнообразието", "Река Струма" бяха представени по нетрадиционен и завладяващ начин. Децата влязоха в ролите на журналисти и специалисти еколози и подготвиха ТВ предаване "Беласица – природен парк". Учениците посетиха тематичните маршрути "Приятели" и "Пеперудите и цветята на Беласица". По време на приятните разходки учениците влязоха в ролята на изследователи и откриваха различни видове растения, дървета, насекоми, птици.

В Зеленото училище се включиха деца и учители от 8 училища – V ОУ "Хр. Ботев" (Кюстендил), VI ОУ "Свети Паисий Хилендарски" (Кюстендил), ОУ "Христо Ботев" (Невестино), VI СОУ "Иван Вазов" (Благоевград), СОУ "Св. св. Кирил и Методий", (Симитли), СОУ "Св. Паисий Хилендарски" (Кресна), СОУ "Св. Паисий Хилендарски" (Микрево), ІІІ ОУ "Гоце Делчев" (Петрич).

Организатори на Зеленото училище са Регионален екологичен център и фондация Биоразнообразие. Инициативата е част от проект "Осогово, Огражден и Беласица за деца", с финансовата подкрепа на фонда за Европа и Африка на Корпорация Мицубиши.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com