Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Завиден брой доброволци участваха в почистването на Природен парк „Беласица”

15.11.2010
Категория: Актуално

 

Над 100 ученици и любители на природата участваха в поредната кампания за почистване на Природен парк „Беласица” в неделя (14 ноември). Това е петото почистване на планината, което се организира тази година от Дирекцията на Природен парк „Беласица”.


Благодарение на учениците от ОУ „Хр. Смирненски”, които бяха най-многобройни – повече от 60 човека, на учениците от СОУ „Н. Вапцаров” и ОУ „Гоце Делчев”, представители на туристическо дружество „Калабак”, гражданско сдружение „Днес”, служители на фирма „Стримона” и ДГС „Петрич, планината Беласица отново стана приятно за посещение място. Към инициативата на място се включиха и случайно минаващи граждани, а малчуганите от ОУ „Кочо Мавродиев” проявиха инициатива и почистиха пътя за „Св. Петка”. Така бройката на доброволците и участниците в кампанията приближи 200 човека.
 Инициативата на Природен парк „Беласица” бе подкрепена от Община Петрич, която осигури извозването на отпадъците до градското сметище. Събрани бяха 4 тона боклук, предимно пластмасови шишета, чаши, хартии, найлонови торбички и др.
 Кампанията „Не на боклуците в парка” се проведе основавайки се на доброволчество, ентусиазъм и любов към природата. Дирекцията на Природен парк „Беласица” благодари на всички, които взеха участие.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com