Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Кампания за почистване на Природен парк "Беласица"

09.11.2010
Категория: Актуално

 

Поредната кампания за почистване на планината Беласица ще се проведе на 14.11.2010 г. (неделя) от 10:00 часа. Сборният пункт е стадиона в гр. Петрич. Организатор на кампанията е Дирекцията на Природен парк „Беласица”.


Целта е да се почисти най-посещавания маршрут от града до хижите Беласица и Конгур – асфалтовия път и преките пътеки. Поканени за участие са граждански сдружения от гр.Петрич, ученици и държавни институции. В кампанията може да участва също всеки, който проявява желание и милее за природата.
“За съжаление най-посещаваните маршрути в планината са и най-замърсени, а хората, които участват в акциите по почистване не са реалните замърсители. Но нека кажем „Не на боклуците в парка” и не позволяваме това да се случва отново и отново. Нека дадем пример и възпитаме подрастващите в любов към природата”, апелира София Илкова от свое и от името на колегите си.


За повече информация:
София Илкова – Старши експерт биоразнообразие и връзки с обществеността
07423/2003, Opens window for sending emaildppbelasicadagbg, Opens window for sending emaildppbelasicaabvbg

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com