Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

2012 - година на пеперудите

21.12.2011
Категория: Актуално

 

Приятели, поддръжници и колеги, календарът на Българска Фондация Биоразнообразие за новата 2012 вече е готов и е по-красив от всякога!

Съвместно с нашите партньори от Националния природонаучен музей, София решихме да посветим 2012 година на пеперудите и да ви разкажем невероятни истории за тях!


Подбрахме интересни видове като Гълъбовата опашка, колибри или Глоговата торбогнездница, които ще преобърнат традиционните ви представи за тези чудни създания. Включихме и видове, които се нуждаят от нашата защита, за да оцелеят като Аполоновата пеперуда – единственият вид от България, вписан в Конвенцията по международна търговия със застрашените видове CITES), изящни екземпляри като Синевката на Фривалдски, Малинова пеперудка и много др. 
Ако обичате природата, загрижени сте за пеперудите и искате да подкрепите дейности за популяризирането им - купете за вас или за подарък нашият красив 14 листен календар само за 2 лв. 
Можете да го намерите в офисите на БФБ в София, Бургас и Благоевград, както и от Националния природонаучен музей, София. Тези от вас, които предпочитат да го получат  по пощата, могат да го поръчат на тел. 02/9316183, 056/98 79 59 или на
Opens window for sending emailstrandjabiodiversitybg 

Много от видовете, включени в календара, се срещат и на Беласица. Богатството на пеперуди в планината е удивително. Тук можете да наблюдавате над 80% от видовете дневни пеперуди, които се срещат в нашата страна. Беласица е обособена и като Основен район за пеперуди в България, а Природен парк „Беласица” съдейства за опазването на повече от 20 редки и застрашени вида пеперуди. 
Весела Коледа и Щастлива и успешна Нова Година!

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com