Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

В навечерието на Фестивала „Златен кестен”

21.09.2011
Категория: Актуално

 

Официалното откриване на 18-ят Международен фестивал за забавна и популярна песен ”Златен кестен” ще бъде на 22 септември. Предстои вълнуващ концерт на 6 групи най-добре представили се през последните години. Фестивалът ще продължи до 24 септември.


Фестивалът вече е с нов формат и визия – с два конкурса в стил поп и рок музика, единият за млад изпълнител, другият за авторска песен. Ще пеят изпълнители от 10 държави от Украйна, Беларус, Грузия, Словения, Румъния, Черна гора, Косово, Албания и Турция. През трите дни гостите на Фестивала ще могат да следят и рециталите на Маргарита Хранова и на румънската кралица на денс-музиката Андреа Баника, която ще пее на 23-ти септември. След турнетата й в Европа, Африка, САЩ и България, тя идва и на петричка сцена.

И тази година председател на журито ще бъде композиторът Захари Георгиев, който е и директор на фестивала. Изтъкнати творци, като композиторите Тончо Русев и Александър Бразицов, поетът Евтим Евтимов и певецът Етиен Леви, са сред членовете на журито.

Източник: Радио Благоевград
Opens external link in new windowhttp://radioblg.bnr.bg

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com