Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Проект Ен-Акт в развитие

01.08.2012
Категория: Актуално

 

Обединените усилия на партньорите по Проект Ен-Акт доведоха в последните няколко месеца до успешното реализиране на редица важни дейности.

Същевременно беше постигната широка разгласа на проекта чрез изпълнението на специални мерки за информация и публичност – разработване на медиен план на проекта, създаване на лого на проекта, отпечатване на проектна брошура, разпространение на три прес-съобщения, публикуване на поредица статии в гръцки и български периодични издания, промотиране на първия проектен бюлетин и стартиране на радио-кампания в България.


Информация за напредъка на проекта и предстоящите дейности е вече лесно достъпна и чрез уеб-сайта на проекта - www.enactproject.eu.
Беше проведена и още една координационна среща по проекта, на 04 юли в заслона Вертискос в едноименната планина над Нигрита, с домакинството на Гръцкия планинарски клуб на Нигрита. Основната тема за обсъждане беше разпределението във времето на всички предстоящи събития по проекта – както в Гърция, така и в България. Повечето събития бяха планирани за месец септември 2012 г.
Трябва да се отбележи и напредъкът по дейностите, свързани с работата в мрежа. Вече е подготвена чернова на транс-гранично споразумение за сътрудничество, с акцент върху опазването на околната среда и развитието на алтернативен туризъм. Стартира и кампания за информиране на заинтересованите страни от двете страни на границата (Гърция – България).
И накрая, но не на последно място по значение, започна и картирането на транс-граничните зони с изключителна природна красота, както и съставянето на нови виртуални транс-гранични маршрути.
Проектът Ен-Акт се изпълнява в рамките на Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г. (Приоритетна ос “Качество на живота”, Мярка 1.1. “Опазване, управление и популяризиране на природните ресурси”) и се съ-финансира от Европейския съюз (ЕФРР, 85%) и национални фондове на Гърция и България (15%). Общият бюджет на проекта е 566.030,58 €.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com