Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Приключи първото издание на Международния младежки лагер в рамките на проекта „Беласица отвъд граници”

01.10.2013
Категория: Актуално

 

На 29 септември, неделя, приключи Международният младежки лагер „Природен парк „Беласица“ – място за уникално биоразнообразие и природолюбители“. Той се проведе в периода 24-29 септември 2013, като дейностите, включени в програмата бяха съсредоточени в района на двете съседни села - Коларово и Самуилово, разположени до северната граница на защитената територия.


В лагера участваха младежи от България и Македония. Те се запознаха с интересни факти и наболели проблеми, относно биоразнообразието на Природен парк „Беласица”, работата на Парковата Дирекция, възможностите за туризъм, историята на района, поминъка на местното население, както и традиционния фолкор, кухня и занаяти.

По време на лагера участниците посетиха някои от тематичните туристически маршрути на територията на парка. Те научиха интересни факти за пеперудите, кестена, птиците и много други диви обитатели на планината. Младежите изследваха уникалната природа на Парка пеш и с колело. Те помогнаха на Парковата администрация с маркиране на туристически пътеки, събиране на отпадъци и възстановяване на места за отдих.

Младите хора се включиха и във „Фестивала на кестена”, посветен на уникалните кестенови гора на планината Беласица. Те помогнаха с подреждането на фестивалната площ, асистираха на щанда на Българска Фондация „Биоразнообразие” и, разбира се, много се забавляваха.

Всички се завърнаха по домовете си, отнасяйки със себе си мили спомени, нови приятелства и познания за района на Беласица.


За повече информация:
Владимир Милушев
Българска Фондация „Биоразнообразие”
Тел. 0898700961
e-mail: Opens window for sending emailvladimir.milushevbiodiversitybg

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com