Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Природен парк „Беласица“ за поредна година ще се включи в Националния ден на природните паркове

29.05.2013
Категория: Актуално

 

На 8 юни (събота), 2013 г. Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите ще отбележи Националният ден на природните паркове. Началният час на събитието е от 10:00 часа, а сборният пункт ще бъде в центъра на село Скрът.


Тази година ще бъде обърнато специално внимание върху работата с деца и ученици. Преди старта на мероприятието, ще бъде организирана лекция, посветена на интересни растителни и животински видове, характерни за парка. Участниците в почистването ще имат възможност да заснемат видовете, които ще срещнат по маршрута от Село Скрът до водопад Дъбицата, а снимките ще бъдат отличени с награди.

За шести пореден път от 2007 г. досега всяка година доброволци участват в Националният ден на природните паркове. Традиционно кампанията се подкрепя от изтъкнати личности от света на изкуството, културата и медиите, които са символични посланици на природните паркове. Тази година посланници на Природен парк „Беласица“  ще са композитора Светослав Лобошки  и писателя Калин Терзийски. Дирекцията на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите, кани всички природолюбители и приятели да участват в инициативата.

Initiates file downloadВиж програмата


За повече информация:
Маргарита Георгиева – Главен специалист инфраструктура и връзки с обществеността
0887/ 06 16 16, dppbelasica@iag.bg, dppbelasica@abv.bg

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com