Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Община Петрич - туризъм през всички сезони

16.02.2017
Категория: Актуално

 

С този слоган община Петрич се включи в 34-та Международна туристическа борса Ваканция/ СПА ЕКСПО.


Община Петрич се представя като целогодишна туристическа дестинация. За целта е създадена презентация, описваща различни видове туризъм, които се практикуват в полите на Беласица – исторически с Античен град Хераклея Синтика, чуриловски манастир „Свети Георги” и НПМ „Самуилова крепост”; винен туризъм - с презентация на местните винарски изби; планински туризъм - за планинарите се представят маршрутите в Природен парк „Беласица”.
С рекламни материали участват хотелите и ресторантите в община Петрич, както и Туристическо дружество „Калабак”с новата карта на планина Беласица. Още при встъпването в длъжност новото общинско ръководство на Петрич обяви намерения да работи активно и целенасочено за утвърждаването на Петрич като популярна дестинация. За една година се отчита сериозен ръст на туристите посетили обектите на територията на общината. С участието в Международния туристически форум сега идеята е допълнително да се даде популярност на възможностите за туризъм в района на кестенова Беласица.
ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабния туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. През 2016 година участие взеха над 380 фирми от 22 страни и България. Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерство на туризма.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com