Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Дирекция на Природен парк „Беласица“ представя филм за планината

03.12.2015
Категория: Актуално

 

На 11.12.2015 г. Дирекция на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите, ще представи официалното филм за „Природното наследство на Беласица“ изработен от парковата администрация. Събитието ще се проведе от 18:00 часа в залата на общинска администрация град Петрич.


Целта на инициативата е обществеността да се запознае с природните дадености на планина Беласица. След  представянето на филма ще бъдат наградени  ученици от община Петрич, взели участие в конкурс „Свят на митове и легенди от моя роден край“, организиран от сдружение „Млад планинар“. Всяко училище ще получи подарък диск с филм за „Природното наследство на Беласица“ и книга „Пеперудите в Природен парк Беласица“.

Мероприятието се организира във връзка с отбелязването на Международният ден на планината – 11 декември и е съвместно между Дирекция на Природен парк „Беласица“ към ИАГ, община Петрич, сдружение „Млад планинар“ и Исторически музей - град Петрич.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2022  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com