Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Фотоизложба „Невероятната Беласица“ на гости в София

14.10.2015
Категория: Актуално

 

На 12 октомври 2015 г. във фоайето на Национален природонаучен музей, бул. „Цар Освободител“ № 1 бе открита фотоизложба "Невероятната Беласица".


Фотоизложбата съдържа красиви снимки от Беласица и района, правени в три различни държави – България, Гърция и Македония. Кадрите, запечатали самобитността на планината, нейната природа, хора и култура,  са избрани сред участвалите във фотоконкурса „Невероятната Беласица“, проведен в края на 2013 г. в рамките на проект „Беласица отвъд граници”.

Целта на изложбата  е Беласица и околностите й да се популяризират като екотуристическа дестинация, където съхранената природа, устойчивото използване на ресурсите, разнообразното културно богатство, гостоприемството и инициативността на местните хора са изтъкали незабравимо преживяване за всеки посетител.

Изложбата ще остане в Национален природонаучен музей до 6 ноември и може да бъде видяна всеки делничен ден от 10.00 до 17.00 часа.

Фотоизложбата „Невероятната Беласица“  е създадена в рамките на проект „Беласица отвъд граници”, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2022  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com