Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава своята работа за развитието на туризма в региона

07.01.2013
Категория: Актуално

 

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава изпълнението на проект Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм”.


В рамките на проекта през месец декември бе завършена експозицията за новия информационен природозащитен център, разположена в голямата зала на първия етаж на административната сграда на Дирекцията, в село Коларово.
Тук посетителят ще може да се потопи във вълшебния свят на кестеновите гори. Експозицията в центъра включва редица образователни и информационни модули, разположени на фона на реалистичен 3D модел на кестенова гора – символът на Природен парк „Беласица”.
В центъра децата от всички възрасти ще могат да открият и научат интересни неща, докато се забавляват. Има място за игри, интересни интерактивни табла с подвижни елементи, както и кът за проверка на знанията. Сред неповторимата атмосфера на експозицията децата ще научат за тайните на кестеновата гора и нейните обитатели.
Посетителският център ще отвори врати в първите месеци на 2013 г.
В момента се работи и по създаването на триезичен (български, гръцки, английски) туристически пътеводител за районите на Природен парк „Беласица” и община Висалтия (Гърция). Пътеводителят ще включва най-интересните туристически обекти в двата района и ще бъде безценен помощник на търсачите на забавления и приключения в околностите на Беласица.
Всички описани дейности са част от работата по проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм” в рамките на Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г., която се съ-финансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ERDF, 85%) и Националните фондове на Гърция и България (15%).

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com