Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

"Цветница" – 2013, хижа „Беласица“

29.04.2013
Категория: Актуално

 

Празникът Цветница започна от ранни зори. На поляната пред хижа „Беласица” се проведоха куп спортни игри. Най-атрактивно бе състезанието по силов многобой. Със 142 точки журито определи за най-силен петричанин Ангел Стоилов.


Той пребори конкуренцията по дърпане на кола, набирания на лост, хвърляне на дърво, носене на тежести, канадска борба и хвърляне на автомобилна гума. След него се наредиха Радослав Алексиев и Стефан Стойчев. Преди това архиерейският наместник отец Ангел Кочев отслужи литургия и освети върбови клони. Гости на тържеството бяха общинският кмет инж. Вельо Илиев, заместникът му по хуманитарни дейности д-р Николай Георгиев и няколко кандидати за народни представители. Хилядите, събрали се на празника, бяха сюрпризирани с разнообразни развлечения. За децата имаше люлки въртележки, лакомства от куп сергии и, разбира се, кебапчета на скара за родителите им.

Новата носителка на короната "Мис Божура", деветокласничката Мариела Николова мечтае да стане адвокат. Хубавицата участва в конкурса за втори път, родом е от с.Генерал Тодоров. Приза си посвети на своето семейство и приятеля си, девизът й е „Просто бъди човек”. Нейни подгласнички станаха Ваня Стойчева от село Първомай и Кристина Въчкова от Петрич.

В конкурса за красота участваха 8 девойки, а председател на журито беше г-жа Анжела Баракова.

Източник: Opens external link in new windowhttps://www.facebook.com/petrichbg?fref=ts

Фото: Сашо Марков

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com