Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Велообиколка на Беласица – най-голямото спортно събитие в района

05.06.2017
Категория: Актуално

 

През почивните дни (3 и 4 юни 2017 г.) се проведе Велообиколката на Беласица „BELASITSA TОUR 2017”. В събитието се включиха повече от 250 любители на велосипедите от четири балкански държави, което го превърна в спортното събитие с най-много участници в района.


Участниците приеха предизвикателството и се справиха чудесно с колоезденето около красивата Беласица. Получи се едно запомнящо се събитие с много слънце, усмивки, нови приятелства и красиви гледки.
Събитието започна събота сутрин пред сградата на Общината в гр. Петрич с пред-стартова подготовка и весело оживление. От там колоната велосипедисти пое по пътя в подножието на планината към Република Македония. На няколко места по трасето имаше специално изградени подкрепителни и информационни пунктове, където участниците  имаха възможност да си починат и подкрепят с храна и напитки.
След като групата достигна с. Банско, Македония, някои от велосипедистите се върнаха обратно в Петрич, а повечето поеха по дългият и красив път през главното било на планината към езерото Дойран.
На следващия ден пътя преведе участниците край две красиви езера – Дойран и Керкини, под впечатляващо стръмните южни склонове на Беласица и обратно към Петрич.
Освен, че видяха планина Беласица от всички страни и сами се убедиха колко красива е тя, участниците във Велообиколката научиха за богата природа, културно и историческо наследство и възможностите за туризъм в района.
На финала в гр. Петрич всички се разделиха с усмивки и пожелания за нови срещи в подножието на очарователната Беласица.
Велообиколка Беласица „BELASITSA TОUR 2017” се организира в рамките на проект "Беласица - планината на активните хора", който се изпълнява съвместно от Планинарско еколожко дружество Еделвайс – гр. Струмица и Клуб за екстремни спортове и планинарство ''Бела Екстрийм" – гр. Петрич и е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПА за трансгранично сътрудничество България-Македония.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com