Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Юбилеен 20-ти туристически поход до вр.Конгур

04.05.2017
Категория: Актуално

 

Юбилейният 20-ти поход до вр.Конгур е посветен на празника на Петрич – Гергьовден и отново ще заведе участниците до един от най-красивите и високи върхове на любимата ни Беласица.


Походът се организира за 20-та поредна година от ТД "Калабак". От 2009 г. е част от общинската програма, посветена на празника на града. В летописната книга, която се води от същата година вече са записали имената си 943 петричани и гости от страната и чужбина. Сред тях има участници от Гърция, Република Македония, Белгия, Естония, Украйна и далечен Сингапур. Идеята е тази книга да стане част от историята на туризма в нашия град и в нея всяка година да прибавят своите имена всички изкачили емблематичния връх Конгур.
Стартът на събитието е на 7 май 2017 г. (неделя) в 7:00 часа от входа на градския стадион в Петрич от където участниците ще бъдат превозени до разклона за х. Конгур. От там се продължава пеша до вр. Конгур. Изкачилите върха ще получат значки и ще имат възможността да впишат имената си в летописната книга на похода. Ще бъдат раздадени награди за най-малките и най-възрастните покорители на върха. За децата от клуб "Млад планинар", училище "Кочо Мавродиев" и ПГИТ "Проф.Асен Златаров" ще бъде осигурен безплатен обяд на хижа Конгур. Обратния път ще бъде до х.Беласица. От там автобусите за града ще тръгват в 16.30 часа

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com