Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Вело-Беласица за деца създаде нови почитатели на планинското колоездене и Беласица

24.04.2017
Категория: Актуално

 

На 22 и 23 април 2017 г. се проведе „Вело-Беласица за деца“. Интересната програма, хубавото време и добрата организация на събитието създадоха нови почитатели на планинското колоездене и Беласица.


Първият ден на мероприятието включваше предизвикателно приложно колоездене, което се проведе на централния площад в гр. Петрич. децата тестваха своите умения за преодоляване на препятствия и изпълнение на номера с велосипеди. Всички се забавляваха, а най-добрите получиха медали и награди. Децата имаха и възможност да научат повече за природата на планина Беласица и за богатото историческо наследство на района на специално организирани презентации по двете теми.
На втория ден от събитието се проведе велопоход до м. Рупите, в който се включиха повече от 50 деца от гр. Петрич и региона. Участниците се насладиха на приятното време и красивите гледки към Беласица. Децата бяха водени от опитни велосипедисти и научиха много полезни неща за планинското колоездене. Всички заедно посетиха античният град Хераклея Синтика, където беше организирана занимателна беседа за историята на този най-важен средищен център в подножието на планината.  Децата имаха и свободно време за забавления и игри на тучните поляни край Рупите, подкрепиха се с вкусен обяд и получиха специални бутилки за вода, за да са добре екипирани за следващите си велоприключения из Беласица. Преди да поемат по обратния път към Петрич всички присъстваха и на представяне на тема „Велотуризъм в Беласица и района“, което им помогна да научат повече за многобройните възможности за планинско колоездене в планината и околностите й.
Вело-Беласица за деца се организира в рамките на проект "Беласица - планината на активните хора", който се изпълнява съвместно от Планинарско еколожко дружество Еделвайс – гр. Струмица и Клуб за екстремни спортове и планинарство ''Бела Екстрийм" – гр. Петрич и е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПА за трансгранично сътрудничество България-Македония.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com