Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Седмият "Фестивал на кестена" събра стотици гости

15.10.2018
Категория: Актуално

 

На 13 октомври се проведе седмото издание на Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Събитието събра стотици гости от страната и чужбина. Директорът на Дирекция на природен парк...


Посетителите имаха възможност да опитат от традиционните  специалитети  на домакините от Подгорието на планина Беласица и да научат повече за кестените, културата и обичаите на местните хора.

Официални лица в  мероприятието бяха: кметът на село Коларово г-н Атанас Гошев, кметът на Община Петрич г-н Димитър Бръчков, народният представител г-н Георги Динев, заместник областният управител на област Благоевград г-жа Антоанета Янчева, директорът на Регионална дирекция по горите - Благоевград инж. Георги Янкулов и директорът на Природен парк „Беласица“ г-н Добриел Радев. По покана на организаторите  присъстваше и г-н Коста Яневски  - кмет на Община Струмица, Република Македония.

 „Фестивал на кестена 2018 г.“ се организира от ПП „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите  с подкрепата на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села, Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ град Петрич и Средно училище „Васил Левски“ село Коларово.

Дирекция на Природен парк „Беласица“ отправя искрени благодарности към всички граждани и институции включили се в организирането и провеждането на „Фестивал на кестена 2018 г.“!

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com