Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Камешнишки водопад удостоен с приза „Най-скрит водопад”

18.07.2012
Категория: Актуално

 

Най-високият водопад в българската част на Беласица намери достойно място в класацията на вестник Капитал „Вода за откриване – една по-различна класация на водопадите в България”. Най-скритият...


Водопадът се намира по течението на река Каменишница в близост да някогашната гранична ограда. Едва преди няколко години беше открит, а популярността му расте с всеки изминал ден. До него ще води и най-новата тематична пътека в планината „Тайните на водата”, която ще бъде изградена в Природен парк „Беласица”.

Тематичният маршрут „Тайните на водата” е част от проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм” на Дирекция ПП „Беласица”, финансиран по Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г., който се съ-финансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ERDF, 85%) и Националните фондове на Гърция и България (15%).

Повече информация за класацията Opens external link in new windowhttp://www.capital.bg/light/mesta/2012/07/04/1859205_voda_za_otkrivane/?sp=0

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com