Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Ученици почистиха Природен парк „Беласица“

29.09.2014
Актуално

 

На 27 септември 2014 г. Дирекцията на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителната агенция по горите за пореден път организира почистване на територията на парка.


В мероприятието активно участие взеха учениците от ОУ „Христо Смирненски“ град Петрич. За пореден път възпитаниците на това училище доказаха, колко са загрижени за чистотата и опазването на Природен парк „Беласица“.
Почистен бе пътя от стадиона на град Петрич до хижа Беласица. Събраните отпадъци бяха предимно от хартиени, полиетиленови и пластмасови опаковки.
Община Петрич се погрижи за извозването на отпадъците.

За всички доброволци дирекцията на парка осигури чували, ръкавици и храна.

Събитието е в рамките на проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП „Беласица“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез ОП „Околна среда 2007-2013 г.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com