Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Осми традиционен поход Зимна Беласица 2015

14.01.2015
Актуално

 

Отново дойде време за най-вълнуващaта зимна туристическа проява в любимия ни природен парк „Беласица”! За влюбените в планината, за почитателите на българската култура, вино и фолклор – датите са 13,...


ПРОГРАМАТА
Петък, 13 февруари
Тръгване от София – Централна ЖП гара (среща под часовника 6,45 ч.), пътуване с влак до Петрич (7.05 – 11.26). Около обяд – трансфер с бус до хижа Беласица (720 м н.в.) и изкачване пеша до хижа „Конгура“ (1280 м н.в.). Нощувка.
Събота, 14 февруари
Изкачване на връх Голям Конгур (1951 м н.в.) с неговата прекрасна гледка към цялото било на Беласица, съседните планини и езерото Керкини. Спускане до Петрич и настаняване в къщи за гости в с. Самуилово – при Вальо Янкиш и приятели.
Неделя, 15 февруари
Разходка до Срамежливия водопад. По обяд – фолклорна програма, дегустация на традиционни гозби от Подгорските села и местни вина във винарна Орбелия в с. Коларово.
След обяд – възможност за посещение на минералните бани в местността Рупите. Отпътуване с влак от Рупите (17.00-21.32).

„Зимна Беласица 2015” включва: транспорт – влак София–Петрич и обратно, местен микробус жп-гара Петрич – х. „Беласица“, с. Яворница-с. Самуилово – с. Коларово – м. Рупите; нощувки – хижа Конгур, къщи за гости в Самуилово и Яворница; храна – дегустация на традиционни ястия от Подгорието и местни вина; фолклорна програма. Да не пропуснем – и опитен планински водач!

Направете дарение!
Подкрепете дейността на Българска фондация „Биоразнообразие” за опазване на природата и развитие на устойчивия туризъм в района на Беласица! Направете дарение от 120 лв. и се включете в „Зимна Беласица 2015”. И тази година походът е част от проект „Беласица отвъд граници”, изпълняван от БФБ в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” – Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” – Македония и фондация Евронатур – Германия, съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).

За информация и регистрация търсете Росен Василев (Роко) – тел.: 0888330010, е-mail: rossen.vassilev@biodiversity.bg или Мартина Колева – тел. 0893543244, е-mail: martina.koleva@gmail.com

Необходимо е да имате собствени ски / снегоходки, щеки, лавинен уред и валидна планинска застраховка. При необходимост ще ви информираме за възможностите да се наемат снегоходки и лавинни уреди, както и да се сключи планинска застраховка. Освен това, носете си котки.
При наличие на повече от 8 желаещи, в понеделник, 16.02, можем да организираме посещение на забележителности в планината Огражден (Чуриловски манастир), в Македония (водопадите Колешино, Смолари и др.) или в Гърция (езерото Керкини). Разходите за този допълнителен ден ще бъдат уточнени своевременно.

ДО СКОРОШНА СРЕЩА В БЕЛАСИЦА!

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com