Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Хайде на Фестивал на кестена

08.10.2015
Актуално

 

Остават само още два дена до Фестивала на кестена в с. Коларово, Община Петрич.

Заповядайте на пъстроцветния и живописен „Фестивал на кестена” в село Коларово, община Петрич на 10 октомври 2015 г.


Събитието ще започне в 14.30 с представяне на местните традиции и вкусната беласишка кухня. Освен печени кестени ще можете да опитате и още много от типичните за района ястия, приготвени с много обич и майсторлък от жителите на подгорските села.

Посетете щанда на Българска фондация Биоразнообразие и ще научите интересни факти за чудните кестенови гори и за дивите обитателите на Беласица – една от най-малко познатите планини в България. За децата сме подготвили специални изненади. Те ще се впуснат в приключение по следите на някои от най-потайните животни в Природен парк „Беласица“ и сами ще могат да направят модели и маски на някои от тях.

За любителите на пешеходния туризъм сме подготвили преход по туристически маршрут „Животът на кестена“. Преходът ще започне в 15.30 часа, пред шатрата на Българска Фондация Биоразнообразие. Участниците, с помощта на водач, ще посетят чудните гори на планината и ще научат интересни факти както за уникалната природа на Беласица, така и за културата и историята на района.

Очакват ви и още изненади. Разбира се, ще има и награди!

Фестивала на кестена се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица” с подкрепата на Българска фондация Биоразнообразие.

Ето и програмата на събитието:
ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА НА КЕСТЕНА
10 октомври 2015 г., село Коларово, сцената пред читалище "Яне Сандански"
ОРГАНИЗАТОР ДПП „БЕЛАСИЦА” КЪМ ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ГОРИТЕ

14:30 – 15:30 – Разходка из шатрите на подгорските села Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене
15:30 – 16:00 – Представяне на традиционни храни от района на Беласица, приготвени от ученици от Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ гр.Петрич
16:00 – 16:15 - Официално откриване на Фестивала
16:15 – 19:30 – Музикално артистична програма – песни, танци, обичаи, хумор и забава от Беласица, Коларово, Самуилово, Яворница, Ключ, Скрът, Габрене
19:30 часа - Закриване на фестивала

Съпътстващи атракции:
1. Посещение на туристически маршрут „Животът на кестена“ (продължителност 2 часа и 30 мин.) - начало 15:30 часа, пред щанда на Българска Фондация Биоразнообразие
2. Творческо ателие Кът „Сръчко” – игри и забавления за малки и големи, щанд на Българска фондация Биоразнообразие
Със специалното участие на вокално-инструментална група „Серанада“ при Народно Читалище „Братя Миладинови – 1914“, град Петрич с ръководител Никола Ваклинов.
Проявата се организира от Дирекция на Природен пак „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите съвместно с Българска Фондация Биоразнообразие и община Петрич.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com