Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Беласица тур 2016

07.06.2016
Актуално

 

Повече от 250 колоездачи от три държави се включиха в тазгодишната велообиколка на Беласица.

Маршрутът на събитието прави пълна обиколка на планината през България, Гърция и Македония и е с дължина...


През 2016 г. „Беласица тур” се проведе за шести пореден път. В обиколката и тази година се включиха колоездачи от различни възрасти, като имаше гости и от съседните Гърция и Македония. Велообиколката се проведе през двата почивни дни – събота (4 юни) и неделя (5 юни) и по традиция започна от Петрич. За два дни колоездачите изминаха живописния и интересен маршрут. На старта представител на Българска фондация Биоразнообразие запозна участниците с уникалната природа и възможностите за туризъм в района на Беласица.
Събитието нямаше състезателен характер, подсигурени бяха придружаващи коли, лекар и техническа поддръжка.
„Беласица тур“ се организирана от петричкия вело клуб Bela Extreme. Сдружение „Велоразходка“ пък организира превоз с автобус за 50 участници от София до Петрич, а DHL Express Bulgaria осигури безплатен транспорт за техните велосипеди.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com