Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Детски смях огласи природен парк "Беласица"

23.03.2010
Актуално

 

Петдесет деца от осем училища от областите Благоевград и Кюстендил изживяха неповторими мигове сред природата на най-новия природен парк "Беласица". От 19 до 21 март те се включиха в интересни...


Темите "Нашите Западни погранични планини", "Човешки дейности и опазване на биоразнообразието", "Река Струма" бяха представени по нетрадиционен и завладяващ начин. Децата влязоха в ролите на журналисти и специалисти еколози и подготвиха ТВ предаване "Беласица – природен парк". Учениците посетиха тематичните маршрути "Приятели" и "Пеперудите и цветята на Беласица". По време на приятните разходки учениците влязоха в ролята на изследователи и откриваха различни видове растения, дървета, насекоми, птици.

В Зеленото училище се включиха деца и учители от 8 училища – V ОУ "Хр. Ботев" (Кюстендил), VI ОУ "Свети Паисий Хилендарски" (Кюстендил), ОУ "Христо Ботев" (Невестино), VI СОУ "Иван Вазов" (Благоевград), СОУ "Св. св. Кирил и Методий", (Симитли), СОУ "Св. Паисий Хилендарски" (Кресна), СОУ "Св. Паисий Хилендарски" (Микрево), ІІІ ОУ "Гоце Делчев" (Петрич).

Организатори на Зеленото училище са Регионален екологичен център и фондация Биоразнообразие. Инициативата е част от проект "Осогово, Огражден и Беласица за деца", с финансовата подкрепа на фонда за Европа и Африка на Корпорация Мицубиши.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com