Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Зелено училище "Учебно помагало От Осогово до Беласица за деца"

19.03.2010
Актуално

 

На 19, 20 и 21 март 2010 г. в хижа "Беласица", община Петрич се провежда Зелено училище "Учебно помагало От Осогово до Беласица за деца". Зеленото училище се организира в рамките на проект "Осогово,...


До сега по проекта:
- Излезе от печат учебното помагало за учители "От Осогово до Беласица за деца" и "Малък пътеводител в биологичното разнообразие от Осогово до Беласица 10Х10"- материал предвиден за ползване от децата.
- Организиран бе обучителен семинар "Учебно помагало От Осогово до Беласица за деца" за учители от региона, по време на който те се запознаха с методическите изисквания и възможностите на разработеното ново учебно помагало и се обсъдиха алтернативи за въвеждане на темите свързани с опазването на местното природно богатство в училище.

Настоящето зелено училище, е за деца от целевите региони от област Кюстендил и Благоевград и е една от финалните дейности по проект "Осогово, Огражден и Беласица за деца".
Програмата на Зеленото училище включва практически занимания, занятия на открито и интерактивни игри с децата, а също и екскурзия "Защитени територии, растения и животни в Западните погранични планини" от тематичните пътеки до х. Беласица и х. Конгур.
Целите на зеленото училище:
- Представяне на регионалния подход в образованието за околна среда, като устойчив механизъм за опазване на ценни местообитания и видове в дългосрочен аспект.
- Представяне на проект "Осогово, Огражден и Беласица за деца" на част от целевата група на проекта – ученици от 4 до 8 клас.
- Провеждане на обучителен модул с участниците в зеленото училище, по време на който ще бъдат представени възможностите на практическите занимания разработени в учебното помагало.
- Събиране на обратна връзка от участниците в семинара (приоритетно учениците) с предложения и коментари за бъдещите възможности за развиване на помагалото.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com