Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Отбелязваме 1003 години от битката при Ключката клисура

26.07.2017
Актуално

 

На 29 юли 2017г. се навършват 1003 години от битката при Ключката клисура. На тази дата Община Петрич, Исторически музей Петрич и жителите на общината ще почетат паметта на загиналите пред паметника...


Програмата ще започне в 10.00 часа пред паметника на Цар Самуил със заупокойна молитва за загиналите в битката в полите на Беласица и молебен за здраве, който ще отслужи отец Ангел Кочев. Историческата беседа за битката ще разкажат екскурзоводите на Самуилова крепост и деца от с. Коларово. След това на паметника на Цар Самуил ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на всички взели участие в битката при Ключката клисура.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com