Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Кампания за почистване на Природен парк "Беласица"

09.11.2010
Актуално

 

Поредната кампания за почистване на планината Беласица ще се проведе на 14.11.2010 г. (неделя) от 10:00 часа. Сборният пункт е стадиона в гр. Петрич. Организатор на кампанията е Дирекцията на...


Целта е да се почисти най-посещавания маршрут от града до хижите Беласица и Конгур – асфалтовия път и преките пътеки. Поканени за участие са граждански сдружения от гр.Петрич, ученици и държавни институции. В кампанията може да участва също всеки, който проявява желание и милее за природата.
“За съжаление най-посещаваните маршрути в планината са и най-замърсени, а хората, които участват в акциите по почистване не са реалните замърсители. Но нека кажем „Не на боклуците в парка” и не позволяваме това да се случва отново и отново. Нека дадем пример и възпитаме подрастващите в любов към природата”, апелира София Илкова от свое и от името на колегите си.


За повече информация:
София Илкова – Старши експерт биоразнообразие и връзки с обществеността
07423/2003, Opens window for sending emaildppbelasicadagbg, Opens window for sending emaildppbelasicaabvbg

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com