Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Беласица гостува на Беглика Фест 2011

23.08.2011
Актуално

 

Фондация Биоразнообразие продължава да популяризира природното богатство на планината Беласица. Гостите на неповторимия фестивал в Родопите (повече от 2000 души) имаха възможност да научат повече за...


Достъпни на щанда на Фондацията бяха информационни материали – картички, дипляни, туристическа карта на природния парк, книга „Интересните растения на Беласица”, стикери. Презентацията „Тайният свят на кестена” на 21 август събра десетки заинтригувани хора, които останаха очаровани от планината и повечето от тях споделиха, че с радост биха я посетили.

Беглика фест съчетава творчество, спорт и природа, за да създаде модел за ежегодно събитие, обединяващо хората и природата в хармонична цялост. Фестивалът се стреми към създаването, разпространяването и опазването на българските културни ценности в областта на музиката, аудиовизията, театъра, архитектурата и цирковото изкуство.
Мисията на Фестивала е да провокира съзнателното общуване с природата, отприщването на творческата енергия и себеизразяването; да спомага за натрупването и развиването на положителен заряд в обществото.

„Устойчиво развитие означава подобряване в дългосрочен план на икономиката, социалната и природна благосъстоятелност на хората, семействата и общностите в България. Нашата визия за устойчив фестивал включва да живеем според природните възможности, използвайки само справедлив/достатъчен дял от природните ресурси, като радикално намаляваме използването на невъзобновими енергийни източници и парниковия ефект. Така се доближаваме до активност с нулев въглероден отпечатък”, се казва в Хартата на „Беглика фест”.


Повече за фестивала:
Opens external link in new windowhttp://2011.beglika.org/


фото: Росен Василев, Стефан Аврамов

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com