Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Местната общност на Беласица отбеляза Националния ден на Природните паркове

19.05.2011
Актуално

 

Сто и двадесет участници се включиха на 14 май (събота) в инициативата „Национален ден на Природните паркове”, която се проведе и на територията на Природен парк „Беласица. Сред тях най многобройни...


Сред участниците бяха също и приятели от Ротари клуб – Петрич и Интеракт – Петрич, служители на Община Петрич, народния представител Митко Захов, представители на туристическите дружества в града както и активни наши съграждани, научили за събитието от медиите. Събраха се 6 кубика боклук по маршрутите към хижа Беласица и хижа Конгур, както и от алеята Младежки дом – Водохващането. За извозването на боклука за пореден път активно съдействие оказа Община Петрич. Боклукът от високата част на планината се извози с транспорт на фирма Стримона.
За участниците бяха осигурени много награди, които се връчваха от посланиците на парка – Явор от „Гравити Ко” и Станислав Лобушки.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com