Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Фондация Биоразнообразие организира обучителна двудневна екскурзия до НП "Керкини"

15.12.2011
Актуално

 

За поредна година БФБ организира обучително посещение до НП „Керкини”. Поради големия интерес този път екскурзията ще бъде двудневна и ще се проведе на 17 и 18 декември.


Цената е 42 лв. плюс 5 евро за нощувка. Нощувката е осигурена от любезните домакини и ще бъде в информационния център на самия парк. Записалите се за пътуването да си носят храна от България, спален чувал и шалте. Връщаме се на 18 декември.

Целта на пътуването е да опознаем и снимаме едни от най-интересните защитени видове. Паркът, който е един от най-големите гръцки национални паркове, е обитаван от над 300 вида птици, между които световно застрашените къдроглави пеликани (Керкини е мястото, където те могат да бъдат наблюдавани от няколко метра); розови фламинга, чапли и множество други интересни птици. Националният парк Керкини е обявен през 2006 година за управление на три НАТУРА 2000 защитени зони – две от тях са по Директивата за дивите птици и една – по Директивата за хабитатите. Той граничи на север с Природен парк Беласица. Българска Фондация Биоразнообразие работи в сътрудничество с Национален парк Керкини и Природен парк Беласица за обявяване на района за трансгранична защитена територия.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com