Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Кампания "Да живеем на чисто" на ПП "Беласица"

05.12.2011
Актуално

 

Повече от 100 ученици и любители на природата взеха участие в поредната кампания за почистване на Природен парк „Беласица” в събота (03 декември).


Това е четвъртото почистване на планината, което се организира тази година от Дирекцията на Природен парк „Беласица”. Благодарение на учениците от четвърто ОУ „Хр. Смирненски”, които бяха най-многобройни, на ученици от Гимназия „П.К.Яворов” и  на служители на ДГС Петрич, планината Беласица отново стана приятно за посещение място. 
Инициативата на Природен парк „Беласица” бе подкрепена и от Община Петрич, която осигури извозването на отпадъците до градското сметище. Събрани бяха около 100 чувала с боклук, предимно пластмасови бутилки, чаши, хартии, найлонови торбички, фасове и др.
Кампанията „Да живеем на чисто” се проведе основавайки се на доброволчество, ентусиазъм и любов към природата. Дирекцията на парка благодари на всички, които взеха участие. 
Опазването на природата е дълг на всички хора. Нека запазим планина Беласица чиста.

За повече  информация:
Маргарита Георгиева – Старши експерт по инфраструктура и връзки с обществеността
0887/061616,
 Opens window for sending emaildppbelasicadagbgOpens window for sending emaildppbelasicaabvbg

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com