Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Нов туристически маршрут до красивите водопади над с. Ключ

21.03.2018
Актуално

 

Започна планирането на нов туристически маршрут до живописните водопади над с. Ключ, на територията на Природен парк Беласица.

Скоро до водопадите Чергата, Метлата, Вретеното и Близнаците ще могат...


Инициативата за определянето на най-подходящия и достъпен маршрут е на Природен парк „Беласица“, а в дейностите по избор на трасето, почистване и маркиране се включват и доброволци от Сдружение „Млад планинар“, гр. Петрич.
Идеята за маршрут до Ключките водопади е на местни хора още от миналата 2017-та година. Трасето ще премине по долината на местната река, където теренът е труден и предполага повече работа по планиране и изграждане на достъпен маршрут, но това не намалява ентусиазма на инициаторите от Дирекция на Природен парк Беласица и Сдружение „Млад планинар“. Те са убедени, че усилията си струват щом ще направят, така че повече туристи ще видят красотата на Ключките водопади.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com