Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Стотици гости събра "Фестивал на кестена 2017 г." в полите на Беласица

16.10.2017
Категория: Актуално

 

От 13 до 15 октомври за шеста поредна година се проведе Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Стотици гости от различни краища на страната присъствали на празника опитаха кулинарните...


Официални лица уважили събитието бяха: народния представител г-н Георги Динев, заместник областния управител на област Благоевград г-жа Антоанета Янчева, представителя на община Петрич г-жа Нина Попова, кмета на село Коларово г-н Атанас Гошев, директора на Природен парк „Беласица“ г-н Добриел Радев, директора на Регионална дирекция по горите град Благоевград инж. Иван Гергов, заместник директора на Югозападното държавно предприятие г-жа Антоанета Дивилска и директора на ДГС – Първомай инж. Димитър Комитов. Директора на ПП „Беласица“ в своето приветствено слово благодари на всички местни хора, които взеха участие в провеждането на празника и добави, че само с общи усилия можем да продължим започнатата традиция и Фестивала на кестена да стане емблема, на Подгорието, на Природен парк „Беласица“ и на община Петрич. Държавните институции и хората от района на планина Беласица представиха по най-добрия начин пред своите гости природното и култуно наследство на своя край. Пъстри шатри отрупани с кулинарни изкушения от кестени и традиционни ястия, танцови изпълнения на домакините, забавления за малки и големи направиха празника на кестена незабравим за всички.

„Фестивал на кестена 2017 г.“ се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и община Петрич, в партньорство с Българска фондация Биоразнообразие и Пирински туристически форум, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села. Организирането на фестивала щеше да е невъзможно без активното участие на цялата общественост на Подгорието.

Събитието се реализира и благодарение на любезното участие  на Народно Читалище "Братя Миладинови - 1914" град Петрич, Общински детски комплекс град Петрич, Винарна „Орбелия“, Туристическо дружество „Калабак“ град Петрич,  ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ гр.Петрич,“, „Вкусната биоградинка“ от ОУ „Хр. Ботев“, с. Беласица, сдружение „Млад планинар, Къща за гости „Янкиш“ село Самуилово, Къща за гости „Орхидея“ село Яворница“, Огражденска къща „Боровичене“, Куклен театър Благоевград, Клуб на пенсионера село Коларово и Планетум Македония, Кръстьо Козеринов - Майстор Кънчо-село Беласица, Образователен център „Делфин”, Живо село, Жива бира „Раджен“ и м-н „Прерода“, Сдружение „Заедно можем повече“, Клуб на пенсионера село Коларово и  СУ „Васил Левски“ село Коларово.

Дирекция на Природен парк „Беласица“ отправя благодарности към всички положили усилия и отделили от времето си, за организирането и провеждането на „Фестивал на кестена 2017 г.“!

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com