Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Фестивал на кестена 2019 в полите на планина Беласица

10.10.2019
Категория: Актуално

 

На 12.10.2019 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите за осма поредна година ще проведе Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Празникът на Подгорието...


В центъра на събитието отново ще бъдат кестените, които ще присъстват на пъстрите шатри, подредени от домакините. И тази година гостите на празника ще бъдат изненадани с много нови кулинарни вкусотии, характерни за този регион. Изпълнители от самодейните състави при читалищата от района на Природен парк „Беласица“ ще  представят традиционни песни, танци и обичаи.
„Нарисувай Беласица“ ще бъде предизвикателство за малки и големи художници. Традиционната разходка в планината с планински водач и филм за природното и културно наследство на парка са само част от програмата.
Подгорието отново посреща Фестивала на кестена, едно от най-очакваните събития за района. Заповядайте!

Фестивалът се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на  Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, със съдействието на Исторически музей град Петрич, както и с активното участие на кметовете, читалищните секретари и хората от района на Природен парк „Беласица“.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com