Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Осми традиционен поход Зимна Беласица 2015

14.01.2015
Категория: Актуално

 

Отново дойде време за най-вълнуващaта зимна туристическа проява в любимия ни природен парк „Беласица”! За влюбените в планината, за почитателите на българската култура, вино и фолклор – датите са 13,...


ПРОГРАМАТА
Петък, 13 февруари
Тръгване от София – Централна ЖП гара (среща под часовника 6,45 ч.), пътуване с влак до Петрич (7.05 – 11.26). Около обяд – трансфер с бус до хижа Беласица (720 м н.в.) и изкачване пеша до хижа „Конгура“ (1280 м н.в.). Нощувка.
Събота, 14 февруари
Изкачване на връх Голям Конгур (1951 м н.в.) с неговата прекрасна гледка към цялото било на Беласица, съседните планини и езерото Керкини. Спускане до Петрич и настаняване в къщи за гости в с. Самуилово – при Вальо Янкиш и приятели.
Неделя, 15 февруари
Разходка до Срамежливия водопад. По обяд – фолклорна програма, дегустация на традиционни гозби от Подгорските села и местни вина във винарна Орбелия в с. Коларово.
След обяд – възможност за посещение на минералните бани в местността Рупите. Отпътуване с влак от Рупите (17.00-21.32).

„Зимна Беласица 2015” включва: транспорт – влак София–Петрич и обратно, местен микробус жп-гара Петрич – х. „Беласица“, с. Яворница-с. Самуилово – с. Коларово – м. Рупите; нощувки – хижа Конгур, къщи за гости в Самуилово и Яворница; храна – дегустация на традиционни ястия от Подгорието и местни вина; фолклорна програма. Да не пропуснем – и опитен планински водач!

Направете дарение!
Подкрепете дейността на Българска фондация „Биоразнообразие” за опазване на природата и развитие на устойчивия туризъм в района на Беласица! Направете дарение от 120 лв. и се включете в „Зимна Беласица 2015”. И тази година походът е част от проект „Беласица отвъд граници”, изпълняван от БФБ в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” – Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” – Македония и фондация Евронатур – Германия, съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).

За информация и регистрация търсете Росен Василев (Роко) – тел.: 0888330010, е-mail: rossen.vassilev@biodiversity.bg или Мартина Колева – тел. 0893543244, е-mail: martina.koleva@gmail.com

Необходимо е да имате собствени ски / снегоходки, щеки, лавинен уред и валидна планинска застраховка. При необходимост ще ви информираме за възможностите да се наемат снегоходки и лавинни уреди, както и да се сключи планинска застраховка. Освен това, носете си котки.
При наличие на повече от 8 желаещи, в понеделник, 16.02, можем да организираме посещение на забележителности в планината Огражден (Чуриловски манастир), в Македония (водопадите Колешино, Смолари и др.) или в Гърция (езерото Керкини). Разходите за този допълнителен ден ще бъдат уточнени своевременно.

ДО СКОРОШНА СРЕЩА В БЕЛАСИЦА!

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com