Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Фестивал на птиците в Национален парк „Езеро Кернини“

05.10.2015
Категория: Актуално

 

На 4 октомври 2015 г. подножието на Беласица, в Национален парк „Езеро Кернини“, Гърция се проведе Фестивал на птиците. Хубавото време и големия брой пернати превърнаха събитието в истински празник...


Посетителите имаха възможност да наблюдават много различни видове птици, обитаващи езерото и неговите околности. Сред тях редки птици като черен щъркел, морски орел, и малка белочела гъска, както и 1800 розови фламинги, повече от 2000 розови пеликана и над 3700 зимни бърнета!

Младите участници в събитието бяха изумени от красотата и разнообразието на природата в района. Наблюдаваха птиците с увеличителни тръби и сами нарисуваха част от обитателите на езерото.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com