Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Фестивалът на кестена – традиция, която би покорила всеки

17.10.2016
Категория: Актуално

 

На 15 октомври прекрасното време придружи петата поредна година на Фестивала на Кестена, който събра стотици хора в петричкото село Коларово. В съботния ден слънчеви гости и участници изпълниха...


Безброй ястия, поднесени с любов погалиха небцето на посетителите, а впечатляващото разнообразие от красиво изработени сувенири, игри и забавления оставиха незабравима следа във сърцето на всеки, докоснал се до празника.
Малки и големи любители на планина Беласица, заинтригувани от творческия кът „Сръчко“ на шатрата на Българска фондация Биоразнообразие, се забавляваха от сърце. Доказвайки колко са сръчни, децата изработиха маски и така из центъра на селцето се разхождаха вълци, лисици и други от дивите обитателите на кестеновите гори.  
Викторина с въпроси, свързани с планината, привлече вниманието не само на малчуганите, но и на много вече пораснали деца. Всеки, справил се успешно, беше награден и отличен със значка, която се поставяше гордо на гърдите. Усмивките, изписани на лицата, показаха какво щастие носи познанието за планина Беласица и обитателите ѝ.

Детският смях, песните и пъстрите носии, пренесоха всички ни в един друг свят - в света на Беласица! А какво повече би било нужно за един незабравим празник?

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com