Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Национален поход „По стъпките на Самуиловите воини” събра повече 500 участници

04.10.2016
Категория: Актуално

 

На 2 октомври 2016 г. за трети път се проведе Национален поход „По стъпките на Самуиловите воини”. Повече от 500 души извървяха разстоянието от село Ключ до Национален парк-музей „Самуилова крепост”.


Колоната поведоха двама от най-младите участници - братята Криси и Иван Точеви, на 6 и на 7 години. Най-малкият участник в похода бе Атанас Стоянов от село Кулата. Той е само на година и девет месеца. Най-възрастният участник е на 93 години, от Туристическо дружество „Момини двори” – град Гоце Делчев.
Когато групата достигна Национален парк-музей „Самуилова крепост” децата от Сдружение „Млад планинар“ изнесоха художествена програма за живота на цар Самуил.
Венци пред паметника на цар Самуил и неговите войници бяха положени от името на Министерството на образованието, Исторически музей – Петрич, и Сдружение „Млад планинар”.
Събитието е посветено на 1002 годишнината от трагичното сражение на войската на цар Самуил с византийците и се организира от Сдружение „Млад планинар”, гр. Петрич.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com