Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Празник в Самуилова крепост, 1002 години от битката при Ключка клисура

28.07.2016
Категория: Актуално

 

В петък на 29 юли 2016 г. в Национален парк-музей „Самуилова крепост“ ще бъдат отбелязани 1002 г. от битката при Ключката клисура. Служителите на Исторически музей Петрич канят всички жители и гости...


С отбелязване на тази годишнина ще отдадем своята почит към нашите деди и техния владетел посветили живота си на отстояване на свободата и независимостта на България.  Събитието ще се състои на 29 юли от 10.00 ч. в НПМ „Самуилова крепост“. Предвидената програма е панихида за загиналите войни, историческа беседа, след което церемонията ще продължи с поднасяне на венци и цветя, а най– малките посетители след официалната програма ще имат възможност да стрелят с лък и да участват във викторина.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com