Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Игри и забавления за деца в Дирекцията на Природен парк "Беласица"

11.10.2012
Категория: Актуално

 

На 29.09.2012 г. пред сградата на Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите в село Коларово се проведоха игри и забавления на екологична тематика.


Участниците бяха ученици от СОУ „Васил Левски“, с. Коларово и ОУ “Гоце Делчев“, гр. Петрич. Образователното събитие бе посветено на едни от най-пъстрите обитатели на природен парк „Беласица“ – пеперудите.
Децата имаха възможност да се насладят на интерактивна изложба посветена на тези красиви насекоми и се включиха в творческа работилница „Пеперудите на Беласица“. Те сами изработиха пеперуди от подръчни материали не по-малко красиви от дивите им събратя. Най-оригиналните произведения бяха отличени с награди.
Събитието завърши със забавни и състезателни игри, в които децата имаха възможност да демонстрират бързина, сръчност, както и познания за биологията и екологията на пепeрудите.
В края на деня всички деца бяха щастливи, че са научили повече за интересния свят на Беласица планина, а представителите на Дирекция на Природен парк „Беласица“ доволни, че са успели да популяризират опазването на природата по-интересен и забавен начин.
Това събитие се проведе от Дирекция на Природен парк „Беласица“ като част от работата по проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм” в рамките на Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г., която се съ-финансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ERDF, 85%) и Националните фондове на Гърция и България (15%).

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com