Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Доставчици на туристически услуги от македонската част на Беласица посетиха планината и свои колеги в България и Гърция

18.11.2013
Категория: Актуално

 

Тази събота и неделя, 16-17 ноември 2013 г., се проведе второто обменно пътуване за хора от туристическия сектор, в рамките на проект „Беласица отвъд граници”.


Този път участниците бяха от БЮР Македония. В обменното пътуване се включиха собственици на къщи за гости, заведения за хранене и представител на екологично сдружение „Планетум“ от различни населени места, разположени в подножието на Беласица.

По време на посещението си в България участниците се запознаха с работата на Дирекцията на Природен парк „Беласица”, някои природни и културно-исторически забележителности, местните кухня, фолклор и предлаганите туристически услуги. Дискутирани бяха проблемите на туристическия пазар в района на разделената в трите държави планина. Гостите посетиха и най-високият водопад в българската част на планината -  Камешнишкият.

На втория ден пътуването продължи край южните склонове на Беласица, в Република Гърция. Тук участниците научиха повече за уникалната природа и управлението на Национален парк „Керкини“, както и различните туристически услуги предлагани в района. Всички останаха очаровани от включената в програмата разходка с лодка във водите на езерото.

Обменното пътуване бе отлична възможност за участниците, както да се запознаят с възможностите за туризъм в България и Гърция, така и да създадат нови приятелства и професионални контакти.

Настоящият обмен се организира в рамките на проект „Беласица отвъд граници”, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).


За повече информация:
Владимир Милушев
Българска Фондация „Биоразнообразие”
Тел. 0898700961
e-mail: Opens window for sending emailvladimir.milushevbiodiversitybg

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2022  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com