Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"

Отбелязваме 1003 години от битката при Ключката клисура

26.07.2017
Категория: Актуално

 

На 29 юли 2017г. се навършват 1003 години от битката при Ключката клисура. На тази дата Община Петрич, Исторически музей Петрич и жителите на общината ще почетат паметта на загиналите пред паметника...


Програмата ще започне в 10.00 часа пред паметника на Цар Самуил със заупокойна молитва за загиналите в битката в полите на Беласица и молебен за здраве, който ще отслужи отец Ангел Кочев. Историческата беседа за битката ще разкажат екскурзоводите на Самуилова крепост и деца от с. Коларово. След това на паметника на Цар Самуил ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на всички взели участие в битката при Ключката клисура.

Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com