Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Приключи международният студентски обмен „Беласица – опазване на природата и устойчиво развитие“

Студенти от България, Македония и Гърция направиха опознавателна обиколка на планината Беласица в рамките на проект „Беласица отвъд граници”. Пътуването се осъществи между 1 и 4 ноември 2013, преминавайки през българското и македонското Подгорие, Дойранското езеро и Национален Парк „Керкини” в Северна Гърция.

08.11 2013 Категория: Актуално повече

Представители на гръцкия туристически сектор посещават българското и македонско Подгорие в рамките на проекта „Беласица отвъд граници”

Приключи първото обменно пътуване за хора от туристическия сектор, в рамките на проект „Беласица отвъд граници”. На 15 и 16 октомври българското и македонското Подгорие бяха посетени от гръцки гости от района на Националени Парк „Керкини” в Северна Гърция.

17.10 2013 Категория: Актуално повече

Mеждународeн студентски обмен „Беласица – опазване на природата и устойчиво развитие“

1-4 ноември 2013г.

Наближава крайният срок за записване за участие в международният студентски обмен „Беласица – опазване на природата и устойчиво развитие“.

Готови ли сте да откриете Беласица, посещавайки три различни държави?

02.10 2013 Категория: Актуално повече

Фестивалът на кестена – пъстро есенно събитие в подножието на Беласица

Второто издание на фестивалът на кестена разкри красотата и очарованието на Беласица планина и хората, които живеят в нейното подножие. Участие в него взехме и ние от екипа на Българска фондация Биоразнообразие, заедно с участниците в младежкия лагер „Природен парк „Беласица“ – място за уникално биоразнообразие и природолюбители“.

01.10 2013 Категория: Актуално повече

Приключи първото издание на Международния младежки лагер в рамките на проекта „Беласица отвъд граници”

На 29 септември, неделя, приключи Международният младежки лагер „Природен парк „Беласица“ – място за уникално биоразнообразие и природолюбители“. Той се проведе в периода 24-29 септември 2013, като дейностите, включени в програмата бяха съсредоточени в района на двете съседни села - Коларово и Самуилово, разположени до северната граница на защитената територия.

01.10 2013 Категория: Актуално повече

Привет на всички ви от езерото Керкини!

Тази година е особено успешна, що се отнася до размножаването на чаплите и къдроглавите пеликани, а също така и присъствието на птици в прилежащите територии като цяло.

19.09 2013 Категория: Актуално повече

Фотоконкурс „Невероятната Беласица“

На 1 септември 2013 г. стартира фотоконкурсът „Невероятната Беласица“. Основаната цел на конкурса е да бъдат избрани снимки, които представят красотата на планината Беласица, разположена на територията на три държави (България, Гърция и Македония).

02.09 2013 Категория: Актуално повече

Планински приключения за младежи на територията на Природен парк „Беласица“

Наближава крайният срок за записване за участие в младежкия лагер „Природен парк „Беласица“ – място за уникално биоразнообразие и природолюбители“. Готови ли сте за планински приключения в една от най-красивите и най-малко познати български планини?

12.08 2013 Категория: Актуално повече

Учебно пътуване „Добри практики в сферата на алтернативния туризъм“ в рамките на проект „Беласица отвъд граници”

В периода 22-27 юли осем човека от България, Гърция и Македония участвахме в учебно пътуване до едно от най-красивите кътчета на Европа – баварските и австрийските Алпи.

30.07 2013 Категория: Актуално повече

Делегация от Македония посети ПП „Беласица“ за обмяна на опит и добри практики

Кметовете от района на Осогово (Македония) посетиха Община Петрич и Дирекцията на Природен парк „Беласица“ на 17 и 18 юли.

20.07 2013 Категория: Актуално повече
Показани резултати 111 до 120 от общо 219
<< Първа < Предишна 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Следваща > Последна >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com