Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
Новини

Растителното богатство на Беласица ще бъде представено с нови IT технологии

Българска Фондация Биоразнообразие започна изработването на интерактивни образователни сценарии за интересни видове животни и растения. В началото на седмицата приключи заснемането на главните герои на терен в Рила и Беласица. Предстоят снимки и в Пирин.

20.07 2012 Актуално Read more...

Камешнишки водопад удостоен с приза „Най-скрит водопад”

Най-високият водопад в българската част на Беласица намери достойно място в класацията на вестник Капитал „Вода за откриване – една по-различна класация на водопадите в България”. Най-скритият водопад в България определено е заслужил името на местните хора „Срамежливият”. А който дръзне да го посети ще остане очарован и изненадан.

18.07 2012 Актуално Read more...

Започна изграждането на нови туристически атракции на територията на Природен парк "Беласица"

През месец юни 2012 г. започна изграждането на два нови тематични туристически маршрута в района на с. Коларово на територията на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите.

29.06 2012 Актуално Read more...

Над 130 доброволци се включиха в почистването на Природен парк "Беласица"

Над 130 участника се включиха в Националния ден на Природните паркове в Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите. Основните доброволци се оказаха учениците. Най-многобройни бяха от ІV ОУ „Христо Смирненски”, повече от 50. В мероприятието участие взеха и учениците от І ОУ „Кочо Мавродиев”, III ОУ „Гоце Делчев”, Професионална гимназия по механоелектротехника „Юрий Гагарин”, ІІ СОУ „Н.Й. Вапцаров”.

11.06 2012 Актуално Read more...

Фондация Биоразнообразие представи Беласица на конференцията "Туризъм в защитените територии", Гърция

Възможностите за туризъм в българската част на Беласица бяха представени на конференция „Туризъм в защитените територии” на 07.06.2012 г. в Като Пороя, Гърция. Пътят извървян през последните 4 години след създаването на Природния парк „Беласица” и утвърждаването на пазара на нова дестинация за устойчив туризъм.

08.06 2012 Актуално Read more...

ДПП "Беласица" ще се включи активно в отбелязването на Националния ден на природните паркове

На 9 юни (събота) Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите кани природолюбители и приятели да участват в почистването и подновяването на инфраструктурата и маркировката по пътя в посока хижа "Беласица".

06.06 2012 Актуално Read more...

Повече от 250 чувала с отпадъци събрани в Природен парк „Беласица”

Служители от Дирекцията на Природен парк „Беласица” съвместно с Държавно горско стопанство - Петрич, община Петрич, ученици и доброволци от града, се включиха в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”, която се проведе на 12 май.

15.05 2012 Актуално Read more...

Експерти от Природен парк „Беласица“ работят по Българо-Гръцки проект за популяризиране на околната среда и алтернативни форми на туризъм

Дирекцията на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите продължава работа по трансграничен проект „Ен-Акт: „Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм” от Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г.

02.05 2012 Актуално Read more...

Беласица – фокус в Международния ден на Земята

Изложбата „Беласица – най-новият природен парк” на Фондация Биоразнообразие гостува на учениците от VІ-то СОУ „Иван Вазов” в Благоевград. Учениците от СИП "Човекът и природата" помогнаха с голям ентусиазъм при подреждането й.

23.04 2012 Актуално Read more...

Седмицата на гората в Беласица

Всяка година в първата седмица на месец април се организира тържествено отбелязване на Седмицата на гората. Празникът на българската гора се чества от 1925 г. насам.

17.04 2012 Актуално Read more...
Показани резултати 151 до 160 от обшо 219
<< First < Prev. 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Next > Last >>
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com