Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Интересните растения на Беласица
Туристическа карта на природен парк "Беласица"
БФБ
Manya The Tourist

Беласица е изключително интересна и малко позната планина. С този интернет портал ви предлагаме информация за древната и бурна история на региона, приказни природни красоти и запазените бит и култура в три държави.

Събития

Няма намерени обяви в тази категория

Тематични маршрути
Пеперудите и цветята на БеласицаПътека "Приятели"Животът на кестенаПътека на мравката
Последни новини

Онлайн презентация "Беласица - непозната, южна и красива"

11.05.2021

На 18 май от 19.00 часа Владимир Милушев разказва за природата на планината, възможностите за туризъм и работата на Българска фондация Биоразнообразие в района.

повече

Нова онлайн карта с над 40 пешеходни и велосипедни маршрути разкрива очарованието на Беласица

15.12.2020

Българска фондация Биоразнообразие създаде интерактивна онлайн карта с 27 пешеходни и 17 маршрута за планинско колоездене в планината Беласица. Целта на картата е да популяризира природния туризъм в района и да събере на едно място всички познати маршрути там.

 

повече

Усмивки, емоции и нови рекорди на 4-то издание на Беласица Скай Ран

06.10.2020

Този събота (3 октомври 2020 г.) за четвърти път се проведе Belasitsa Sky Run – предизвикателното и красиво състезание по планинско бягане, което се провежда в югозападния ъгъл на България и на границата между три държави.

повече

Фестивал на кестена 2019 в полите на планина Беласица

10.10.2019

На 12.10.2019 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите за осма поредна година ще проведе Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Празникът на Подгорието ще бъде официално открит в 12:00 часа, на площада пред читалище „Яне Сандански“.

повече
Този сайт е разработен с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Република България в рамките на проект "Маркетинг на дестинация за устойчив туризъм Беласица" (BG 2005/017-456.01-03), изпълнен от Пирински туристически форум в партньорство с Екологична асоциация "Планетум" – Струмица Изложените в него възгледи са на Пирински туристически форум и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.
© 2024  Belasitsa.com | made bywww.enigra.com&zeniter.com